Cinta Sejati Seorang Ibu Dan Nasihat Terhadap Anak-anaknya

Segala Puji bagi Allah yang telah menciptakan sekelian makhluk, Maha Suci Allah daripada segala sifat kekurangan dan sifat makhluk. Maha Besar Allah yang telah memberikan kemenangan kepada Islam dan menjadikan Islam sebagai agama yang diredhai.Firman Allah S.W.T. yang bermaksud : Sesungguhnya agama (sistem hidup) yang diridhai disisi Allah ialah Islam.(Qs.Ali Imran:19).Sudah lama ana tak update blog ni dek kerana kesibukan dan masalah yang mengiringi ana.

Insya Allah, dengan izin-Nya akan ana kongsikan cerita dibawah dengan kalian, dan mudah-mudahan cerita ni, memberikan kita teladan dan semangat didalam hidup kita untuk terus memelihara dan memperjuangkan Islam.Baca Sepenuhnya..

Ekonomi Islam : Jenis Saham Menurut Pandangan Para Fuqaha

Saham ialah sejumlah unit pemilikan pelabur dalam syarikat perkongsian/awam, yang berbeza keadaannya dengan jumlah bahagian modal dalam syarikat individu. Ia juga bermaksud satu transkrip atau sijil yang diberikan kepada pelabur sebagi penyataan haknya yang sebenar dalam pemilikan modal syarikat. Baca Sepenuhnya...

Ahad, 8 Jun 2008

Kerana Dirimu Begitu Berharga...

Assalamualaikum...apa kena plak dengan tajuk ni, takde kena-mengena pun..hehe..
Alhamdulillah, segala puji bagi Allah Tuhan yang telah menciptakan sekalian alam dan juga sekalian makhluk.Selawat dan salam keatas junjungan mulia Nabi Muhammad s.a.w, ahli keluarga baginda, serta para sahabat dan orang-orang soleh yang mengikuti jalan Islam.
Setelah berhempas pulas nak upgrade blog ni akhirnya dengan izin dari Allah s.w.t siap juga kerja ana ni. Macam-macam masalah timbul masa nak upgrade blog ni. Cuma sekarang ana tak boleh nak masukkan coding untuk buat "read more" sebab coding yang ana cari dalam template baru ni tak jumpa.Tapi untuk classic template ada la.
Tujuan read more ni supaya kita dapat buat short page untuk posting, jadi tak payah la dipaparkan semua yang kita posting, cuma kalau nak baca dengan lebih lanjut cuma klik pada tulisan "read more" tu je.Insya Allah ana akan usahakan juga sampai boleh. Sebenarnya dah lama tinggal guna coding, dah tak berapa nak ingat.Ana sempat belajar PHP dengan CSS je, tu pun tak berapa mahir.
Ana pun malas nak tulis panjang-panjang lebar kat posting ni.Saja nak mengisi ruang kosong yang ada.
Jumpa lagi diposting akan datang.

No response to “Kerana Dirimu Begitu Berharga...”