Cinta Sejati Seorang Ibu Dan Nasihat Terhadap Anak-anaknya

Segala Puji bagi Allah yang telah menciptakan sekelian makhluk, Maha Suci Allah daripada segala sifat kekurangan dan sifat makhluk. Maha Besar Allah yang telah memberikan kemenangan kepada Islam dan menjadikan Islam sebagai agama yang diredhai.Firman Allah S.W.T. yang bermaksud : Sesungguhnya agama (sistem hidup) yang diridhai disisi Allah ialah Islam.(Qs.Ali Imran:19).Sudah lama ana tak update blog ni dek kerana kesibukan dan masalah yang mengiringi ana.

Insya Allah, dengan izin-Nya akan ana kongsikan cerita dibawah dengan kalian, dan mudah-mudahan cerita ni, memberikan kita teladan dan semangat didalam hidup kita untuk terus memelihara dan memperjuangkan Islam.Baca Sepenuhnya..

Ekonomi Islam : Jenis Saham Menurut Pandangan Para Fuqaha

Saham ialah sejumlah unit pemilikan pelabur dalam syarikat perkongsian/awam, yang berbeza keadaannya dengan jumlah bahagian modal dalam syarikat individu. Ia juga bermaksud satu transkrip atau sijil yang diberikan kepada pelabur sebagi penyataan haknya yang sebenar dalam pemilikan modal syarikat. Baca Sepenuhnya...

Sabtu, 4 Oktober 2008

Blogz Pertama Aku...Dah guNa SeMuLa::...

Assalamualaikum....


من صام رمضان ثم أتبعه ستاً من شوال فكأنما صام الدهر
Ertinya: “Barangsiapa telah berpuasa Ramadan kemudian diikuti dengan 6 hari dari dari Syawwal (puasa) maka ia adalah seperti (pahala) puasa ad-Dahr (setahun)” (Riwayat Al-Bukhari, no 6502)..

Ehem...Selamat Hari Laye semua.Sebenarnya ana takde apa yang nak dipostingkan kali ni.Cuma ana nak buat satu pemberitahuan, segala cerita2 mengarut tentang ana dalam blog ni, ana tukarkan ke blog lama ana. Blog ni ana nak bersihkan dari cerita2 yang tak berpekdah.huhu..

klik pada gambar diatas tu..atau klik sini...

Ana rasa sampai sini dulu untuk posting kali ni yang serba ringkazz dan tak berapa padatzz..

Ana mintak maaf sekiranya ada salah dan silap dari semua orang yang kenal ana.

No response to “Blogz Pertama Aku...Dah guNa SeMuLa::...”